Receptek

Almás-zabpelyhes amerikai palacsinta

HOZZÁVALÓK

2 főre 20 perc
  • 1 közepes db alma
  • 1 db tojás
  • 0.5 bögre zabpehely (kicsi bögre)
  • 3 púpozott ek zabpehelyliszt (vagy amennyit felvesz)
  • 1 csipet só
  • 1 teáskanál xilit (ízlés szerint, illetve más édesítő is lehet)
  • 1 csipet fahéj
  • 1 ek kókuszolaj

Elkészítés

Az almát megpucoljuk, lereszeljük és kinyomkodjuk. Beletesszük egy tálba.

Hozzáadjuk a tojást és a zabpelyhet, csipet sót és ízlés szerint fahéjat, és valamilyen édesítőt. Mindent összekeverünk és annyi zabpehelylisztet adunk hozzá, hogy egy sűrű masszát kapjunk.

Serpenyőben a zsiradékot felmelegítjük. Kis adagokban megsütjük mind két oldalát, amire nagyon figyelni kell, hogy hamar pirul, így nem kell nagyon forró serpenyő.