Receptek

Brownie málnával

HOZZÁVALÓK

4 főre 45 perc

100 g étcsokoládé

4 dl növényi tej (pl. rizstej)

2 ek chia mag

200 g tönköly liszt

40 g keserű kakaópor

120 g kókuszvirág cukor

Vanília

½ csomag sütőpor

1 bio citrom reszelt héja

Csipet só

A málnaöntethez:

500 g málna

2 ek kókuszvirágcukor

1 ek kukoricakeményítő

Elkészítés

A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk. A chia magot elkeverjük a növényi tejbe, kis ideig állni hagyjuk, hogy a magok megszívják magukat. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, sütőpapírral bélelt kisebb méretű tepsiben 170 fokon légkeverésen sütni kezdjük.

A málnát a cukorral melegíteni kezdjük, mikor felforrt, hozzáadjuk a keményítőt, két perc alatt besűrítjük.

A süteményt tíz perc elteltével kivesszük a sütőből, eloszlatjuk a tetején a málnaöntetet, körülbelül öt perc alatt készre sütjük. 

Tálalhatjuk tejszínhabbal.