Cikkek

Argánolaj

Csodaszer bőrünknek

2020. 05. 08.

Ez az olaj egy igazi szépségelixír! Minden bőrtípus számára tökéletes ápolást nyújt, de főként a száraz, érzékeny és irritált bőr hálálja meg használatát.

Hogyan készül az argánolaj?

A marokkói argánfa a világ egyik legősibb fája, az argánolajat diószerű magjából hideg sajtolással nyerik. A berberek fő megélhetési forrása az argánolaj előállításától függ, az asszonyok gyűjtik be a termést – az argándiót – és kézzel préselik az olajat. Az előállítot olaj aranysárga színű, enyhén dióillatú. Az argánolajat az egészség és szépség megőrzőjének tartják.

Felhasználási javaslatok:

- Az argánolaj egyik legjobb hatása, hogy hidratálja bőrét, ugyanis a benne található zsírsavak a bőr mélyébe jutva pótolják az elvesztett nedvességet. Minden bőrtípusnak a tökéletes természetes hidratáló, nem irritáló hatású és nem zsíros érzetű.

- Gyulladáscsökkentő hatású ezért az ekcéma és a pikkelysömör is kiválóan gyógyíthatók használatával, továbbá halványítja a hegeket is.

- Az argánolaj rendszeresen alkalmazása halványítja a terhességi csíkokat és striákat. A benne található E-vitamin javítja bőre rugalmasságát és hidratáltan tartja bőrét.

- Antioxidáns hatásának köszönhetően segíti a sérült bőrsejtek gyógyítását, a magas linolénsav tartalma csökkenti a pattanások okozta gyulladást.

- Segít megszüntetni a hajhullást, valamint serkenti az új hajszálak növekedését. E-vitamin és egészséges zsírsav tartalma biztosítja a haj számára elengedhetetlenül fontos tápanyagokat.

- Hatékony körömágy hidratáló, E-vitamin tartalma táplálja a gyenge és töredezett körmöket, sérült körmök gyógyítását is segíti, valamint megakadályozza a körömgombás fertőzések kialakulását is.

- Az idősödő bőrre alkalmazva E-vitamintartalma révén megelőzi a ráncképződést, szarkalábak kialakulását.