Receptek

Egyből puha mézeskalács

HOZZÁVALÓK

4 főre 45 perc

500 g Biopont BIO búzafinomliszt BL-55

½ t.k. szódabikarbóna

7 e.k. Gold Pack Demerara nádcukor (darálva)

1 k.k őrölt fahéj

1 k.k  őrölt gyömbér

1 k.k. őrölt szegfűszeg

egy csipet Himalája só

125 g méz

2 db közepes méretű tojás

15 dkg olvasztott vaj

Elkészítés

A száraz összevalókat kimérjük és egy tálba szitáljuk. A vajat felolvasztjuk és elkeverjük a felvert tojással és a mézzel.

Keverjük hozzá a masszát a száraz hozzávalókhoz és borítsuk egy enyhén lisztezett felületre majd gyúrjuk finoman össze, hamar homogén állagú tésztát fogunk kapni.

Egy sodrófa segítségével nyújtsuk ki a tésztát kb. 1 cm vastagságúra és kezdjük el kiszúrni a választott formákat (nem kell a tésztát pihentetni).

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd sütőpapírral borított tepsire helyezzük a formákat és 10-15 perc alatt készre sütjük.