Receptek

Fetával töltött édesburgonya

HOZZÁVALÓK

4 főre 90 perc
  • 7 db kisebb édesburgonya
  • olívaolaj
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 2 nagy gerezd fokhagyma
  • 100 g fetasajt
  • bors

Elkészítés

Az megmosott édesburgonyákat kerámia sütőedénybe tesszük, 180 fokon légkeverésen ~egy óra alatt puhára sütjük őket. Hosszanti irányba felvágjuk, belsejüket egy tálba kanalazzuk.

A lilahagymát serpenyőben olívaolajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát.

A sült édesburgonya püréhez keverjük a kockákra vágott feta sajtot, a pirított hagymát, ízlés szerint fűszerezzük, visszatöltjük az édesburgonyákba, magas hőfokon, grill fokozaton néhány perc alatt ropogósra sütjük őket.