Receptek
Fetával töltött édesburgonya

HOZZÁVALÓK
4 főre
90 perc
- 7 db kisebb édesburgonya
- olívaolaj
- 1 nagy fej lilahagyma
- 2 nagy gerezd fokhagyma
- 100 g fetasajt
- só
- bors
Elkészítés
Az megmosott édesburgonyákat kerámia sütőedénybe tesszük, 180 fokon légkeverésen ~egy óra alatt puhára sütjük őket. Hosszanti irányba felvágjuk, belsejüket egy tálba kanalazzuk.
A lilahagymát serpenyőben olívaolajon pirítani kezdjük, majd hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát.
A sült édesburgonya püréhez keverjük a kockákra vágott feta sajtot, a pirított hagymát, ízlés szerint fűszerezzük, visszatöltjük az édesburgonyákba, magas hőfokon, grill fokozaton néhány perc alatt ropogósra sütjük őket.