Cikkek

Hajápolás

Hogyan őrizzük meg hajunk szépségét

2020. 05. 18.

A szép és ápolt haj titka a rendszeres és gondos ápolás. Ehhez adunk most tippeket, hogy hosszú időn keresztül megőrizhesse ragyogó hajkoronáját!

1. Hajmosás előtti ápolás – Kezdjük a hajmosást már a csap megnyitása előtt! A fejbőr megfelelő kezelésével ugyanis közvetlenül a hajhagymákhoz juttathatjuk az értékes hatóanyagokat, ezáltal segítünk a haj egészséges növekedésében. Különböző olajokat, elixíreket alkalmazhatunk, melyek a fejbőrbe masszírozva fejtik ki hatásukat.

2. Hajmosás gyakorisága – A hetente kétszer elvégzett alapos hajmosás segít eltávolítani a szennyeződéseket ápolja, táplálja hajat, megszünteti a korpát és a fejbőr szárazságát. A túl gyakori hajmosástól kiszáradhat a haja, elveszti a természetes nedvességtartalmát és töredezetté válik.

3. Sampon minősége - Lehetőleg olyan terméket válasszon, amely nem tartalmaz mesterséges anyagokat, helyette használjon természetes alapanyagokból készült sampont. Hajmosás után alkalmazzon a hajtípusának megfelelő balzsamot.

4. Öblítse haját ecettel - Évente minimum kétszer öblítse le a haját ecettel. Az ecet fényessé és selymes tapintásúvá varázsolj a hajat és kiváló a korpás fejbőrre. 2 dl almaecethez öntsön 6 dl langyos vizet, azzal öblítse le, majd mossa meg a haját.

5. Hajszárítás - Ha lehet, hagyja, hogy a haja magától megszáradjon. A vizes hajat tekerje körbe törölközővel, így is segíthetünk hajunknak, hogy hidratált maradjon. A nedves hajat ritka fokú fésűvel fésülje, ne használjon körkefét, vagy durva kefét. Ha nincs más megoldás, vagy kevés az ideje, akkor a legalacsonyabb hőmérsékletre állítva használja a hajszárítót.

6. Fésülködj naponta kétszer - A haj karbantartásában fontos szerepet játszik a fésülködés is. Ajánlott naponta kétszer, puha hajkefével alaposan átfésülni a hajat, ez masszírozza a fejbőrt, serkenti a vérkeringést, így segíti a haj növekedését. Másrészt eltávolítja a hajból a szennyeződések egy részét, így tovább tiszta marad a haj. Mindig saját fésűt használjon!

7. Hajformázás, hajfestés – Nem javasolt a hajsütők, a hajvasalók, valamint rögzítő zselék, lakkok és hajhabok minden napi használata sem. Használjunk kevés terméket és csak kíméletesen, óvatosan formázzuk a frizuránkat. A növényi hajfesték szemben a kémiai festékkel nem tesz kárt a hajban, hanem erősíti a struktúráját, ragyogóvá teszi és még a korpát is segít eltüntetni.

Ha a fenti lépéseket rendszeresen elvégezzük és megfelelően támogatjuk vitaminokkal és ásványi anyagokkal a szervezetünket, a hajunk egész biztosan meghálálja majd.