Receptek

Kuszkusz nyári zöldségekkel

HOZZÁVALÓK

2 főre 30 perc
  • olívaolaj
  • 2 db közepes narancssárgás paprika
  • 1 nagy fej lilahagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 nagy paradicsom
  • 200 g kuszkusz
  • 300 g paradicsompüré
  • 2 dl víz
  • 2 tk só
  • Fűszerek: bors, csili, rómaikömény, szárított gyömbér, füstölt pirospaprika

A tálaláshoz:

  • petrezselyemzöld
  • pirított tökmag
  • (grillezett cukkíni)

Elkészítés

A paprikát kockákra vágjuk, egy serpenyőben olívaolajon pirítani kezdjük, majd felkockázzuk a lilahagymát, a sülő paprikához adjuk. Mikor már kissé megpirult, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és egy teáskanál sót. A paradicsomokat szeletekre vágjuk, a piruló zöldségekhez adjuk.

A kuszkuszt a paradicsompürével, a vízzel és egy teáskanál sóval puhára főzzük, a zöldségekhez adjuk, végül ízlés szerint borssal, csilipaprikával, rómaiköménnyel, szárított gyömbérrel, esetleg füstölt pirospaprikával fűszerezzük, petrezselyemzölddel, pirított tökmaggal, grillezett cukkínivel tálaljuk.