Receptek
Kuszkusz nyári zöldségekkel

HOZZÁVALÓK
2 főre
30 perc
- olívaolaj
- 2 db közepes narancssárgás paprika
- 1 nagy fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 nagy paradicsom
- 200 g kuszkusz
- 300 g paradicsompüré
- 2 dl víz
- 2 tk só
- Fűszerek: bors, csili, rómaikömény, szárított gyömbér, füstölt pirospaprika
A tálaláshoz:
- petrezselyemzöld
- pirított tökmag
- (grillezett cukkíni)
Elkészítés
A paprikát kockákra vágjuk, egy serpenyőben olívaolajon pirítani kezdjük, majd felkockázzuk a lilahagymát, a sülő paprikához adjuk. Mikor már kissé megpirult, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és egy teáskanál sót. A paradicsomokat szeletekre vágjuk, a piruló zöldségekhez adjuk.
A kuszkuszt a paradicsompürével, a vízzel és egy teáskanál sóval puhára főzzük, a zöldségekhez adjuk, végül ízlés szerint borssal, csilipaprikával, rómaiköménnyel, szárított gyömbérrel, esetleg füstölt pirospaprikával fűszerezzük, petrezselyemzölddel, pirított tökmaggal, grillezett cukkínivel tálaljuk.