Receptek
Naan kenyér lencsével

HOZZÁVALÓK
1 csésze vörös lencse
1 fél fej vöröshagyma (ízlés szerint)
kókuszzsír
koriander mag
szárított chili pehely
egész római kömény
darabolt konzerv paradicsom
só
2 tk garam masala (opcionális)
zöldségleveskocka (vagy maradék leves alaplé)
víz
Naan kenyér (6 darabhoz):
35 dkg finomliszt
1-2 dl langyos víz
2 evőkanál sűrű joghurt
2 teáskanál instant élesztő
1 teáskanál cukor
1,5-2 teáskanál só (ízlés szerint)
1 evőkanál olaj
Elkészítés
Kókuszzsíron 1 perc alatt megpirítjuk a fűszereket, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Kis fonnyasztás után megy rá a lencse. Felöntjük vízzel és belerakjuk a leveskockát (vagy leves alaplével és akkor nem kell kocka). Sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint és puhára főzzük a lencsét. A végén adjuk hozzá a paradicsomlét/konzervet. Kóstoljuk, után fűszerezzük vagy sózzuk, ha szükséges. 1 perc alatt összefőzzük és levesszük a tűzről. Friss korianderrel és natúr joghurttal, naan kenyérrel tálaljuk.
Naan kenyér:
1 dl langyos vízben a cukrot és az instant élesztőt elkeverjük. A liszthez átszitálom hozzáadjuk a sót, a joghurtot és az élesztős vizet. Annyi vizet teszünk még hozzá, hogy a tészta lágy legyen. Fél óra pihentetés után 6 gombócot készítünk. Deszkán enyhén olajos kézzel egyesével kinyújtjuk, mint a lángost. A serpenyőt olajozzuk meg és forrósítsuk fel. A tésztát tegyük a forró serpenyőbe és a tetejét kenjük meg olajjal. Süssük pár percig lefedve mind a két oldalát!