Receptek

Naan kenyér lencsével

HOZZÁVALÓK

4-6 főre 60 perc

1 csésze vörös lencse

1 fél fej vöröshagyma (ízlés szerint)

kókuszzsír

koriander mag

szárított chili pehely

egész római kömény

darabolt konzerv paradicsom

2 tk garam masala (opcionális)

zöldségleveskocka (vagy maradék leves alaplé)

víz

Naan kenyér (6 darabhoz):

35 dkg finomliszt

1-2 dl langyos víz

2 evőkanál sűrű joghurt

2 teáskanál instant élesztő

1 teáskanál cukor

1,5-2 teáskanál só (ízlés szerint)

1 evőkanál olaj

Elkészítés

Kókuszzsíron 1 perc alatt megpirítjuk a fűszereket, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát. Kis fonnyasztás után megy rá a lencse. Felöntjük vízzel és belerakjuk a leveskockát (vagy leves alaplével és akkor nem kell kocka). Sózzuk, fűszerezzük ízlés szerint és puhára főzzük a lencsét. A végén adjuk hozzá a paradicsomlét/konzervet. Kóstoljuk, után fűszerezzük vagy sózzuk, ha szükséges. 1 perc alatt összefőzzük és levesszük a tűzről. Friss korianderrel és natúr joghurttal, naan kenyérrel tálaljuk.

Naan kenyér:

1 dl langyos vízben a cukrot és az instant élesztőt elkeverjük.  A liszthez átszitálom hozzáadjuk a sót, a joghurtot és az élesztős vizet. Annyi vizet teszünk még hozzá, hogy a tészta lágy legyen. Fél óra pihentetés után 6 gombócot készítünk. Deszkán enyhén olajos kézzel egyesével kinyújtjuk, mint a lángost. A serpenyőt olajozzuk meg és forrósítsuk fel. A tésztát tegyük a forró serpenyőbe és a tetejét kenjük meg olajjal. Süssük pár percig lefedve mind a két oldalát!