Receptek

Rakott cukkíni árpával

HOZZÁVALÓK

4 főre 60 perc

4 db közepes cukkini

olívaolaj

1 fej lilahagyma

2 gerezd fokhagyma

200 g árpagyöngy

660 ml paradicsom püré

bors

bazsalikom

reszelt parmezán

Elkészítés

A cukkinik végeit levágjuk, vékonyra szeleteljük, sütőpapírral bélelt tepsikbe tesszük, sózzuk, olívaolajjal kenjük meg, 240 fokra előmelegített sütőben légkeverésen kissé megpirítjuk őket.

Az árpagyöngyöt megmossuk.

A lilahagymát olívaolajon pirítani kezdjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd amikor megpirult, hozzáadjuk a paradicsom pürét, a fűszereket, az árpagyöngyöt, és puhára főzzük.

Egy kisebb tepsiben egyenletesen eloszlatjuk a paradicsomos árpa felét, rá rétegezzük a pirított cukkini felét, majd a paradicsomos árpa másik felét, arra a maradék cukkinit, a tetejét megszórjuk reszelt parmezánsajttal, 200 fokon összesütjük.