Receptek

Spárgás lasagne

HOZZÁVALÓK

4 főre 120 perc

A sült spárgához:

  • 1 kg zöld spárga
  • olívaolaj

A besamel mártáshoz:

  • vaj
  • 4 ek liszt
  • 1 l tej
  • 2 tk só
  • szerecsendió
  • bors

A paradicsommártáshoz:

  • olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db kockázott konzerv paradicsom (800 g)
  • bazsalikom

 

  • 250 g lasagne tészta
  • reszelt parmezánsajt

Elkészítés

A vajat egy lábosban olvasztani kezdjük, hozzáadjuk a lisztet, folytonos kevergetés mellett megpirítjuk, felöntjük tejjel, felforraljuk, besűrítjük, fűszerezzük.

A zúzott fokhagymát olívaolajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockázott paradicsomot, a fűszereket, felforraljuk.

A sütőt előmelegítjük 170 fokra légkeverésen. A megtisztított spárgát egy kerámiatálba tesszük, sózzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, puhára sütjük.

Egy kisebb tepsi alját beterítjük besamel mártással, kirakjuk lasagne tésztával, megkenjük paradicsommártással, sült spárgát teszünk rá, erre ismét besamel mártás kerül, majd újra tészta…

A harmadik, vagy negyedik tésztarétegen eloszlatjuk a maradék besamelmártást, megszórjuk parmezánsajttal, 200 fokra előmelegített sütőben 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük a lasagnet.