Receptek

Spenótos-gorgonzolás tészta

HOZZÁVALÓK

4 főre 45 perc
  • olívaolaj 600 g spenótlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk só
  • 200 g tejszín
  • víz
  • 60 g kéksajt + a tálaláshoz
  • 50 g dió+ a tálaláshoz

  • 500 g fusilli tészta
  • víz

Elkészítés

A spenótot olívaolajon lesütjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, rápirítjuk, sózzuk, felöntjük tejszínnel, belemorzsoljuk a kéksajtot.

A diót serpenyőben megpirítjuk, kissé összemorzsoljuk, a mártáshoz adjuk.

A tésztát forrásban lévő sós vízben aldentére főzzük, a mártáshoz keverjük, morzsolt kéksajttal, pirított dióval tálalhatjuk.