Receptek

Töltött cukkíni spenóttal és quinoaval

HOZZÁVALÓK

4 főre 60 perc

zöldségleves por/kocka

3 dl víz

100 g quinoa

olívaolaj

750 g spenótlevél

2 gerezd fokhagyma

4 db közepes cukkini

bors

200 g tejföl

reszelt sajt

Elkészítés

A quinoát megmossuk, a zöldségleves lében puhára főzzük. A cukkinik végeit levágjuk, hosszában félbevágjuk őket, zsenge magházukat kikanalazzuk. A spenótot olívaolajon párolni kezdjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a cukkinik kikapart belsejét, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a megfőtt quinoát. A cukkíniket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megtöltjük spenótos töltelékkel, tetejüket megkenjük tejföllel, reszelt sajttal hintjük. 170 fokra előmelegített sütőben légkeverésen pirosra sütjük őket.