Receptek

Tonhalas- paradicsomos tészta

HOZZÁVALÓK

4 főre 45 perc

Hozzávalók:

•        3 evőkanál olívaolaj

•        1 fej vöröshagyma

•        2 gerezd fokhagyma

•        500 g passzírozott paradicsom

•        200 g tonhalsaláta

•        500 g száraz tészta

•        Só, bors, bazsalikom

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát olívaolajon közepes lángon megpirítjuk. Hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot és egy kis vizet. Fél órát pároljuk. Ízlés szerint bazsalikomot, sót és borsot adunk hozzá.

Ez idő alatt a tésztát sós vízben kifőzzük.

A tonhalat a szószhoz öntjük. Fontos, hogy ne törjük össze a tonhalat, csak lazán forgassuk a szószhoz. A tésztára ráöntjük a szószt, bazsalikommal, és olívabogyóval díszítve tálaljuk.