Receptek
Üvegtészta mángolddal és gyömbéres pirított dióval

HOZZÁVALÓK
2 főre
35 perc
- 400 g friss mángold levél
- olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- 75 g dió
- 4 ek mogyoró-/szezámolaj
- mogyorónyi friss gyömbér
- 200 g üvegtészta
- 8 ek szójaszósz
A díszítéshez:
- Sarkantyúkavirág
Elkészítés
A mángold leveleket felvágjuk, olajon sütni kezdjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk.
A durvára tört diót mogyoró-/szezámolajon pirítani kezdjük, hozzáreszeljük a gyömbért, készre pirítjuk.
Az üvegtésztát leforrázzuk, néhány percig állni hagyjuk, leszűrjük, szójaszósszal fűszerezzük, mángolddal, a gyömbéres pirított dióval és sarkantyúkavirággal tálaljuk.