Receptek

Üvegtészta mángolddal és gyömbéres pirított dióval

HOZZÁVALÓK

2 főre 35 perc
  • 400 g friss mángold levél
  • olaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 75 g dió
  • 4 ek mogyoró-/szezámolaj
  • mogyorónyi friss gyömbér
  • 200 g üvegtészta
  • 8 ek szójaszósz

A díszítéshez:

  • Sarkantyúkavirág

Elkészítés

A mángold leveleket felvágjuk, olajon sütni kezdjük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sózzuk.

A durvára tört diót mogyoró-/szezámolajon pirítani kezdjük, hozzáreszeljük a gyömbért, készre pirítjuk.

Az üvegtésztát leforrázzuk, néhány percig állni hagyjuk, leszűrjük, szójaszósszal fűszerezzük, mángolddal, a gyömbéres pirított dióval és sarkantyúkavirággal tálaljuk.